את היין הזה מישנים מתחת לים

צולל ויינן – משלב שתי אהבות

שנים שצוללים מוצאים בקבוקי יין שנשתמרו בבטנן של ספינות טרופות ולמרבה ההפתעה, בלא מעט מקרים, היין, שלעיתים שכב על קרקעית הים עשרות ומאות שנים, עדיין ראוי לשתיה (ואף אומרים משובח).

הצולל וחובב היין הקרואטי איבו סגוביץ' (Ivo Segovic) החליט לשלב את שני הדברים וליישן על קרקעית הים יין שהוא מיצר.

היין, אשר בתחילה מיושן בחביות עץ למשך שלשה חודשים, מועבר לכדי חרס בעלי שתי ידיות המכונים אמפורה (Amphorae). אחרי שלשה חודשים, מועברים כדי האמפורה לכלובי מתכת אשר נמצאים בעומק של 20מ' מתחת לפני הים. היין נשאר בקרקעית הים למשך שנה וחצי עד שנתיים.

כדי האמפורה מורדים לקרקעית הים Credit: Ivo Segovic
כדי האמפורה מורדים לקרקעית הים
Credit: Ivo Segovic

"תנאי הסביבה בעומק הים מצויינים לצורך יישון היין" טוען היינן בן ה 34, "החושך, הטמפרטורה שהיא כמעט קבועה כל השנה והשקט מוסיפים לתוצאה המצויינת – יין איכותי מאוד".

אחת לעשרה ימים צולל סגוביץ' אל היקב התת ימי שלו ובודק כי הבקבוקים שלמים וכי האוצר נח בשלווה עד שיוכל להמזג אל כוסות היין.

ניקוי כדי היין מאצות וצדפות Credit: Ivo Segovic
ניקוי כדי היין מאצות וצדפות
Credit: Ivo Segovic

לאחר הוצאתם מהמים, הבקבוקים אשר התכסו באצות וצדפות נשטפים ונמזגים לדקנטר לפני שניתן לטעום את היין.

לפרטים על היקב – בקישור הזה

צלילה ויין? מסתבר שכן!

 

 

 

כתבות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Search Engine Submission - AddMe
דילוג לתוכן