11 אתרי הצלילה העמוקים והמסוכנים בעולם – חלק ג' – חורים כחולים

השבוע התחלנו לפרסם כתבה בשלשה חלקים על אתרי הצלילה העמוקים והמסוכנים בעולם.

חלק א' עסק באתרים מלאכותיים – לקריאת הכתבה לחצו כאן

חלק ב' עסק בבולענים ומערות – לקריאת הכתבה לחצו כאן

היום, החלק השלישי – חורים כחולים – Blue holes:

3. החור הכחול בריף המגדלור, בליז

belize-blue-hole

בקוטר של כ – 300 מטרים, החור הכחול בבליז הוא "בריכה" עגולה מושלמת של אפלה, כמו שער כניסה לעולם היוצא דופן של מעמקי האוקיינוס. החור ממוקם כ 100 ק"מ מבליז סיטי ועומקו כ 150 מטרים. החור נוצר על ידי קריסות חוזרות של מערכת מערות בעידן הקרח. הקירות אשר עוטפים את עמוד המים חסר התנועה ממשיכים עד לעומק של כ 33 מטרים ושם יפגשו הצוללים סטלגטיט (אבן טיפין עילית במערות נטיפים, נטיף). זהו אחד מאתרי הצלילה הפופלריים ביותר בעולם.

וידאו של צלילה בחור הכחול בבליז:

9. חור "סמסן", תאילנד

samaesan-hole-thailand

בדומה לכן השיגור בוולהלה, חור הסמסן בתאילנד שימש כמתקן צבאי טרם הפיכתו לאתר צלילה – זהו מתקן השלכת תחמושת צבאית אשר עומקו כ – 90 מטרים. צוללים טכניים מגיעים לחור על מנת להתאמן על צלילות טרימיקס. האתר נקרא גם " קרקע נפיצה" מפני שהוא מכיל פצצות אשר לא התפוצצו. צוללים נדרשים להביא מספר פנסים מפני שאור שמש אינו מצליח לחדור אל המעמקים והזרמים חזקים במיוחד. זהו אמור להיות אתר צלילה מרתק אך לצערנו לא ניתן למצוא תמונות מהמקום.

וידאו מצלילה בחור הסמסן: (כפי שתראו אלו תמונות ולא ממש סרטון. דבר נוסף, תוכלו לראות כיצד חיל הים התאילנדי מתערב..)

10. החור השחור של אנדרוס, בהמאס

aussie-black-hole-andros

הצוללת הגרמניה  סטפי שוובל (Steffi Schwabe) העמיקה אל תוך מימיו של החור השחור של אנדרוס וחזרה על מנת לספר את הסיפור. אך גם הצוללים ההרפתקניים ביותר לא יוכלו לשחזר את החוויה שלה מפני שהחור השחור פתוח רק לצלילות מחקר מדעיות בלבד. התנאים בתוך החור הם דומים מאוד לתנאים באוקיינוס לפני מיליארדי שנים כאשר האוקיינוסים לא היו מערכות אקולוגית אשר מסוגלת לתמוך בחיים תת-מימיים. בספרה מתארת סטפי את ההרגשה של המעבר בין שכבות על גבי שכבות של בוץ מימן גופרתי חם ומסוכן. שוובל רושמת כי הוא הרגיש כמו ג'לי ביזארי ומרתק.

סרטון (מלפני 7 שנים) של משלחת הצלילה לחור השחור בבהמאס בה השתתפה סטפי שוובל:

לחלק הראשון של תיעוד משלחת המחקר  – לחצו כאן

כתבות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Search Engine Submission - AddMe
דילוג לתוכן